Wie is Olin?

Olin verwijst naar Caroline van der Meer. Mijn zoon noemde mij Olin toen hij klein was en net kon praten. Sindsdien is het een koosnaam en sinds 2012 ook deel van mijn bedrijfsnamen: OlinConsult en OlinCompany.  

Ik ben opgeleid als sociaal geograaf aan de Universiteit van Amsterdam. Al snel na mijn studie en eerste baan bij het Instituut Midden en Kleinbedrijf kreeg ik een promotieplaats aangeboden. Het promotie-onderzoek resulteerde in een proefschrift en een doctoraat in de Ruimtelijke Wetenschappen, met als specialisatie stadsontwikkeling.

Van de academische wereld naar de praktijk, wilde ik vervolgens. Ik ging werken voor de gemeente Den Haag, bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling. Eerst als onderzoeker, daarna als beleidsadviseur, en vervolgens, via een management-development traject, als integraal afdelingsmanager. Mijn belangstelling groeide ondertussen steeds meer in de breedte, naar het beter laten functioneren van maatschappelijke organisaties.

Na 14 jaar Den Haag was het de hoogste tijd voor verandering. Ik heb mijn baan opgezegd en hield een sabbatical van ruim een half jaar. Ik heb die tijd gebruikt om een aantal klussen thuis te doen, nieuwe energie te tanken en me goed te oriënteren op het vervolg van mijn loopbaan. Omdat de behoefte aan meer afwisseling, creativiteit en ondernemingszin groot bleek, en een aantal eerste freelance-opdrachten mij goed bevielen, richtte ik in de lente van 2012 OlinCompany op. Met OlinCompany wil ik organisaties die tijdelijk extra inzet en flow nodig hebben, vooruit helpen.

Werk is belangrijk voor mij, maar het is niet alles. Ik besteed ook graag tijd aan sport, lezen en film, activiteiten met ons gezin en divers vrijwilligerswerk. Daarnaast heb ik door mijn Zweedse echtgenoot en half Zweedse zoon een meer dan gewone belangstelling voor Zweden, de Zweedse taal en Zweedse producten.